Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Hver fjerde har mindst én kødfri dag hver uge

På syv år er antallet af danskere, der undlader at spise kød minimum én dag om ugen, steget markant. Og tendenser har næppe toppet, for mange ønsker fortsat at spise mindre kød fremover.

Mere end én ud af fire har mindst en ugentlig fridag

Coop Analyse stillede første gang spørgsmålet ”Hvor ofte har du en ”kødløs dag”, hvor du ikke spiser kød, kødpålæg, fjerkræ eller fisk – i løbet af hele dagen?” i 2010. Dengang svarede 17 procent, at de minimum én dag om ugen ikke spiste kød. I 2017 er det tal steget til 28 procent. Antallet af danskere, der halvdelen af ugen dropper de animalske proteiner, er fordoblet, så de i dag udgør 8,2 procent af den voksne befolkning. 33 procent af danske mænd holder aldrig kødløse dage. Det samme gælder for 21 procent kvinder.

Hvor ofte har du en "kødløs dag", hvor du ikke spiser kød, kødpålæg, fjerkræ og fisk - i løbet af hele dagen?

8,2 procent, svarende til én ud af tolv voksne danskere, holder sig fra kødet minimum tre dage om ugen.

Mindre kød fremover?

To ud af fem danskere har intet ønske om at spise mindre kød end de gør i dag. Én ud af ti vil i høj grad gerne spise mindre kød, mens 22 procent i nogen grad gerne vil skære i kødindtaget. Samlet set ønsker mere end halvdelen af danskerne i en eller anden grad at spise mindre kød fremover.

I hvilken grad har du et ønske om at spise mindre kød, kødpålæg, fjerkræ og fisk end du gør i dag?

Mere end halvdelen af danskerne har i forskellig grad et ønske om at spise mindre kød.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført i uge 29/30 2017. Resultaterne er vægtet på køn, alder og geografi og er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.