Ni ud af ti spiser rødkål juleaften. Langt de fleste får færdiglavet rødkål fra et glas eller en bøtte.
Ni ud af ti (90%) spiser rødkål eller rødkålssalat juleaften. Næsten syv ud af ti af dem (69%), der spiser rødkål eller rødkålssalat, spiser den færdiglavede slags, mens 37% kaster sig over den hjemmelavede slags. Kun 11% spiser rå rødkålssalat den 24. december. Nogle prøver lidt af det hele. Vælger man alligevel at servere rå rødkålssalat, vil det begejstre kvinderne i selskabet mere end mændene. I undersøgelsen svarer 17% kvinder mod 6% mænd, at de som regel spiser den rå. Du kan se flere tal på danskernes jul her.
Spørgsmålet er stillet til de 90% af danskerne, der har svaret, at de spiser rødkål juleaften.
1.016 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 45, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.